Bejelentés


MOZGÁSBAN A LÉLEK STABILITÁS A VÁLTOZÁSBAN - Pilates / NIA / Kronobiol


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Mit szeretnék nyújtani Neked? 

- Elsősorban tartást (külső, belső) és testtudatot - ezt kaptam először én is. 

- Szép, finoman formált és rugalmas izomzatot, testet - igaz, ehhez egy kicsit több idő és munka szükséges. 

 - Képességet az összpontosításra, figyelemre. 


Fentiek a személyes vállalásaim, ezen kívül át szeretnék adni mindent, amit a Pilates, mint módszer nyújt (a teljesség igénye nélkül): 

- A tartásért felelős izmok megerősítése, ezáltal minden egyéb jellegű/típusú mozgás hatásfokának növelése. 

- A test felesleges terheléseinek és ebből adódó feszültség megszűntetése, amely rendszerint a helytelen tartásból adódik. Jellemzően ide tartozik a nyak, váll, lapocka, valamint a derék környékén érzett fájdalom. 

- Az erőkifejtéshez és az izmok megerősítéséhez legjobban "illeszkedő" légzéstechnika kialakítása. A Pilates nekem szerelem volt első látásra. Finom, apró, viszont nagyon pontos és precíz mozdulatok sorozata, amelyekben hihetetlen erő van. 

Mit tehetsz mindehhez Te hozzá? 

Mindig Rajtad múlik, hogy egy Pilates óra mennyire lesz erős. Minél pontosabb vagy, minél jobban odafigyelsz önmagadra, annál jobban fogod érezni, hogy dolgozol. Minden egyes porcikádban. Hihetetlenül jó érezni a tested, érezni, hogy mire képes és milyen erő van Benne/d. Figyelni a fejlődését és a változást. 

Ahogyan kívül, úgy belül - érezd Magad jól a testedben! Ez az érzés idővel kihat a lelkedre és az egész életedre.

 

Tények, történelmi áttekintés - vagyis miért is fekszünk végig a földön? 

Joseph Pilates (1880 - 1967) fejlesztette ki a módszert. Beteges, vézna kisfiú volt, asztmában is szenvedett, azért edzett, hogy változtasson saját testképén. 1914-ben Angliában érte a világháború, s így németként sorstársaival együtt internáló táborba került. A túlélés érdekében egy torna-gyakorlatsort dolgozott ki - sikeresen. A fogolytábor után a háborús sérültek rehabilitációs gyógytornászaként, keleti elemekre (a Jóga-iskolákra) és a görög-római katonai tornákra építve folyamatosan finomította technikáját, melyet „Test Kontroll” néven 1930-tól oktatni kezdett. A gyakorlatok talán ma sem lennének ismertek, ha Pilates később nem költözik az Egyesült Államokba, és nem tanítja meg a tornát egy táncpedagógusnak, aki elsőként saját növendékeinél alkalmazta. A jóga teljes összpontosítását és egy speciális légzéstechnikát kapcsolt össze a gyakorlatokkal.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!