Bejelentés


MOZGÁSBAN A LÉLEK STABILITÁS A VÁLTOZÁSBAN - Pilates / NIA / Kronobiol


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Sőtér Sarolta Budapest, 1973.október 15.

Szakirányú végzettségek:

2007. Pilates oktatói diploma - Body Arts and Science International

Az úgy volt... derékfájás, vállfájás, már az elviselhetetlen szinten. Nem tudtam hason feküdni, nem tudtam a táskát magamon elviselni és segítséget kerestem. Így jutottam el a Pilateshez. 2005-ben kezdtem meg a gyakorlást, heti két alkalommal jártam egyéni órára és egyszercsak észrevettem, hogy lett szép hosszú nyakam, és ezzel természetesen egy időben megszűnt a vállfájás. A derekam is helyre jött idővel, már csak akkor fáj, ha bántom (jellemzően magas sarkú cipő).

Annyira megszerettem a módszert magát, hogy amikor lehetőség nyílt arra, hogy oktatói szinten megtanuljam, egy percet sem gondolkoztam. Abban a 4 hónapban tökéletesen elmélyültem a testem és izmaim működésében. Nehéz volt, de nagyon élveztem, ahogy összeáll bennem minden információ. A képzés része volt, hogy tanítani kellett, így azóta ezt nem tudtam abbahagyni. Nem is igazán tervezem, mert rengeteget ad.

2008-2009. Alternatív mozgás és masszázsterapeuta képzés

A Pilates egy egészen új irányba indított, így mennem kellett tovább. Persze ez a fajta tanulás az, amire egész életemben vágytam: igazából önmagamért és valóban a saját magam örömére. Elmerülve az ősi mozgásformákban (tai chi, chi kung, jóga) és masszázsokban (alaposabban a kínai, de nagy vonalakban mindegyikbe belekóstolva) még erősebb kötődés alakult ki bennem a test/mozgások irányába. A tai chi finom áramlását ismertem fel a táncban - szerelem lett első látásra, így nem volt kérdés számomra, hogy ebbe az irányba kell tovább fejlődnöm.

2010. NIA - White belt tréner

Az újabb állomásom - kezdődik az utazás! Kívülről befelé, belülről kifelé, a testből a fejbe és vissza. A NIA a kellemes a hasznossal, a kötött és a szabad forma, a zene ritmusa és a szív dobbanása, a test szabadsága a lábak biztonságával, szóval a sok-sok ellentétes és szövetséges minőség egyben, az áramló energia maga. Nekem ezt jelenti és szívből ajánlom mindenkinek!

2013. NIA - Blue belt tréner

Három év folyamatosa tanítás, több száz óra a hátam mögött - kellett az inspiráció, és megérkezett újra Helen Terry által. A tréning tökéletesen működött: minden, ami eddig valahogy érzés alapján bennem volt, tudatos szintre került és új dimenziók nyíltak.

"Belső iránytűk" témához kapcsolódó tanulmányok

2003. Kazanlar Tarot tanfolyam

2009-2010. Kineziológia tanfolyam

2010. Kronobiológia tanfolyam

2011. Spirituális választerápia tanfolyam

2012-2013. Család és lélekállító képzés

Egyéb végzettség:

2001. Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem – Közigazgatás szak

Sportmúlt: Testnevelés tagozatos általános iskolába jártam, így gyerekkorom óta folyamatosan "mozgásban vagyok" (szertorna, kosárlabda, tánc).

Közel/múlt és a "lelki háttér"

Én a mozgásban találtam meg önmagam – legalábbis amikor utoljára elveszítettem. Mert párszor kicsit (vagy kicsit jobban) elengedtem, mert akkor így tűnt helyesnek – tettem, amit tudtam. Aztán már máshogyan akartam, így elkezdtem keresgélni azt, hogy milyen mozgásban tudnék feloldódni, adott pillanatban felejteni, és mégis valahogy közel kerülni az elrejtett részemhez – egyszerre ismerkedtem újra a testemmel és a lelkemmel. Először csak külön – külön, aztán rájöttem, hogy semmi szükség nincsen arra, hogy ezt szétválasszam, mert megvan ez egyben is, ott van a szabadság a táncban és ott van az erő a Pilatesban: a tánc segít kikapcsolni a figyelmem, a Pilates pedig fókuszálni.

Persze az agyamnak megértés kellett, hiába volt ott a végtelenül őszinte testem, ha ott volt a háttérben a kontroll. Sokat támadott elmémnek azonban mégis megköszönhetem, hogy eljutottam ezekhez a módszerekhez, ami az Ő számára is képes volt befogadhatóvá tenni azt, amit a testem, és valahol egészen mélyen én magam is tudtam: mégis ki vagyok én? Abban a tiszta, egészen eredeti formában, ami mentes mindenféle felvett mintától? Az milyen? Erre a kérdésemre a választ kíméletlenül megmutatta a "kronó".

Általában meg hiszek az életben, a természetben, a zenében, táncban, nevetésben, mindenféle táplálékban, a szépségben, a szabadságban, az emberi kapcsolatokban, a (folyamatos) tanulásban, az időben, a bölcsességben, az angyalokban, (vagyis) a gyerekekben, a virágokban és természetesen a macskákban.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!