Bejelentés


MOZGÁSBAN A LÉLEK STABILITÁS A VÁLTOZÁSBAN - Pilates / NIA / Kronobiol


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


REFERENCIÁK

Hriczu Andi 

NIA elvonulás - 2010. október 1-3. Általános ismertető után minden kedves Résztvevővel átbeszélésre került a kronobiológiai képlete. A megkapott információval az elvonulás során mindenki tovább "dolgozott". 

NIA Bemutatók 

Mozgástrend Fesztivál 2011. május 

Pozsonyi Piknik 2011. augusztus 

Fitbalance 2011. szeptember 

Jógafesztivál 2011. október

************************************************************************************************** VISSZAJELZÉSEK

Pilates 

Az első és legfontosabb: a vizsga utáni 

From: Dynamic Arts 

Date: 2007. október 28. 

 Subject: Re: feedback request for the exams 

 dear sarolta, congrats, you made it! 77,5% for the written and 82% for the demonstration (+ teaching 80%). i would say for the future you should feel really proud on yourself. 

i could see that you changed a lot and worked a lot on the exercises. don t feel yourself the little student anymore, and follow your own path. no doubts about your knowledge. be self secure and try to show that in your teaching and performing. 

show that you enjoy, let the movements become bigger and more visable. keep on practicing and have fun with your clients. 

you do a very good job! all the best for the future, 

warm regards, miriam 

 Cili "A futás alatt semmi bajom nem volt, használ ez a pilates:-)) Tök jól tudtam ellazítani a vállaimat, és megfeszíteni a hasizmomat..." 

  Andesz "A pilates alattomos és sunyi módon megmozgat olyan izmokat, amiről nem is tudtam, hogy létezik az én kis puha testemen. Az első óra után (3 éve) nem tudtam veled kacarászni a hasamban kialakult izomláz miatt. Sokkal jobban odafigyelek a helyes tartásra, és a hajam is selymesebb lett! Köszönöm!" 

  Zsuzsa "Először „csak” azt élveztem, hogy elmúlt a hát/derék fájásom majd azt, hogy a mindennapokra adott test-tudatot, fizikai tartást, amit mára a különböző tornákba is sikerült átültetnem. Ráadásul az órák sem hajcsár hangulatban telnek, így nincs ok, miért is ne tegyem tiszteletem legalább heti egyszer nálad :)" 

  Angéla "Azt hiheted, hogy ez a lassú mozgás nem ér annyit, mint egy "ugri-bugri" óra, de hidd el, hogy sokkal többet ér. Nem üvölt a zene így tudsz magadra figyelni, megtudhatod, hogy éppen milyen problémára vagy éppen milyen probléma megelőzésére jó a gyakorlat, megdolgoztat olyan izmokat is, amelyikről eddig nem is hallottál. Sokszor lassú és pihentetőnek gondolod, de mikor másnap izomlázad van, akkor tudod, hogy nem volt az. Tényleg az egészségünkre! Szerintem szereti ezt a fajta mozgást a testünk. Köszönöm!" 

  Anita "Nagyon bénán ment az elején, röhögtem magamon (hangosan :),de már néhány alkalom után éreztem, hogy sokkal kevésbé fáj a derekam, a hátam. Ezen túl tetszik az, hogy úgy tartod az órákat, hogy könnyednek tűnik, mégis érzem a szakértelmet, a komolyságot mögötte. Óráról-órára fejleszt, köszönöm!" 

  Judit "A pilates a lusta és magukat nehezen elszánó emberek sportja, de ha elkezded: bivaly lesz tőle a feneked, kockás a hasad és nagy az arcod, hogy milyen jól nézel ki! :)" 

  Szandra "Pilates...hm... én bizony Isten, mozogtam, sportoltam. Sokat. Kemény csaj vagyok. El tudom hordani a Gellért hegyet. Erre rábeszélnek a nőies nők egy pilátesre, hogy az jó. He-he-he.. nokedlik..gondoltam én. Erre kiderül, hogy 1. tényleg jó, 2. végig szídtam a kedves tanítónénit, hogy miféle izmokat mer megmozgatni rajtam, amikkel addig még csak köszönő viszonyban sem voltam... :-D Szuper dolog. Köszönöm. Köszönöm, hogy azóta fenékkel töröm a diót ;-) de ez nem jöhetett volna létre, ha nincs Saci, mert mindent csak jó tanárral lehet megszeretni, olyannal, aki imádja azt, amit csinál, és tiszteli és szereti azokat, akiknek át akarja adni a tudását."

  Helga "Köszönöm a kellemes izomfáradtságot, és a ma reggeli” hipp-hopp már mozgok is, és nem úgy mint a Terminátor” életérzést! Ügyes vagy!" 

  Évi - 2. alkalom után "Nagyon élvezem! Megjegyzem a párom megjegyezte milyen feszes lett a pocim:-)))" 

  Rita "Nagyon élveztem tegnap az órát, ma meg már minden tagom fáj, alig bírom el a gyereket, de összességében még ez is jólesik. Remélem, hamar megerősödöm!"

Örvény 

Felkészülés az első Örvény foglalkozásra, amit akkor még PirosBugyinak/PiBu (szigorúan gyökércsakra erősítésképpen írtam elő) hívtunk. Ajánlott volt minél több csakrát színnel tölteni úgy, hogy magunkra öltjük a színét -

  Angéla nyert: „lila melltarto, piros bugyi, kék zokni, fehér nadrág, zöld és egy narancs poló, citrom mellény, kék kardigán... kész. na ezek után betettem a fényképezőgépet :-)” 

  Zsuzsa "Saci köszönöm a kirándulás élményt! Jó volt elindulni, jó volt szétnézni és jó volt megérkezni/hazajönni az ismerős számokhoz :-)" "Kezdetben csak a fülemet mertem mozgatni, de még néhány alkalom elteltével sem foglaltam sok helyet a térből. Bár ma sem én vagyok a „dancing queen” + koordinálással vannak gondjaim, azonban javaslataidnak hála egyre felszabadultabban merek mozogni – órán kívül is. Mindez megbolondítva némi derűvel – na ez az Örvény nekem." 

  Anita "Örvény: röviden: imádom ! :)) hosszan: mindig más, amit eleve magában hordoz, vagy mi magunk? nem könnyű, mert szembesít, de többek között épp ezért ad kimondhatatlanul sokat és egészen egyedit... Szeretem és köszönöm!" 

  Önvédelmi kurzus próbanapjára érkezett visszajelzés "Saci fantasztikusan oldotta fel a hangulatot az Örvénnyel. Akinek volt mersze belevágni, abban feloldotta a kötetlen mozgás az évek során lerakódott gátlásokat. Hál’ istennek én eléggé bevállalós vagyok, de a lányokkal beszélgetve sokukban felszabadultak olyan gátak, mint pl.: lámpaláz, gátlásosság és görcsösség. Megadja ez a típusú mozgás a későbbi foglalkozások mozgáskoordináció alapjait." 

Kronobiológia 

  Csányi Zsuzsi „Megdöbbentően helytálló! Teljesen új perspektívában mutat rá erősségeinkre és gyengeségeinkre. Sok más elemzéssel szemben, ez egyszerű „használati utasítást” ad önmagunkhoz :)” 

  Borka Petra "Nekem szem-kinyitogatós volt nagyon, beindított bennem egy s mást."

  Angéla "Királylányként: Évekkel ezelőtt, vagyis sok-sok évvel ezelőtt válaszokat szerettem volna. Választ arra, hogy milyen vagyok? hogy mivel foglalkozzam? mit tanuljak? hogyan értsek szót és értsem meg a szüleimet? Voltak válaszok, de nagyon általánosak, átmeneti megoldások, de nem igazán segítettek. Erre most (ugye soha nem késő), szóval most megérkeztek a válaszok Saci és a kronobiológia segítségével. Nagyon jó érzés, mikor rájössz, hogy nem vagy "béna vagy butább másnál" és nem kell fejleszteni azokat, amiket nem tudsz, hanem arra figyelni, ami jó, amit tudsz, amire születtél, az energiád jól és jó helyen használni mert mások vagyunk (és nem általánosságban, hanem pontosan). Szóval ez nem egy szokásos vagy általános útmutató, hanem egy pontos, precíz, részletes útmutatót és magyarázatot magadhoz. Így könnyebb:-) köszönöm! 

  Nem királylányként: Készülj fel rá, mert "nagyon odab@sz". Elnézést, de ez fejezi ki legjobban ezt az érzést! Az elemzés utána napokig jár majd az agyad, és ha tudod, akkor ettől fogva tudod máshogy "csinálni", tudatosabban. Minőségi változás, ami nem csak neked jó." Judit "Köszi a tegnapi elemzést mégegyszer. jó élmény / útravaló volt nagyon." 

  Tóth Alexandra "Kronobiológia.. hm.. szintén érdekes eset... Vagyok én (némi egoizmussal), akinek gőze nincs magáról. A derekam vastag :-) így nehezen adom be. Hihetetlen hogy lehet egyensúlyban és harmóniában élni magunkkal. De Saci élő példa, tehát hiszek neki. És mit csinál? Nőt belőlem. Anélkül, hogy erőltetné. Csak szimplán utat mutat, és már-már anyai szeretettel terelget. És amikor már azt hiszem, hogy célegyenesben vagyok, vagy legalábbis látom az utam szegélyét, akkor elém áll ezzel a krono őrülettel.. no innentől kezdve nem üstökös, hanem sarkcsillag. Csak túl kiabálva a zenét próbálja elmondani azt, amit 35 éve hordozok, és minden a helyére kerül. Köszönöm Kiscsillag :)" 

  Dia "Ez csodálatos, ki van ez találva, pont így a jó nekem! Ezekkel az adottságokkal tudok a legjobban meditálni." 

NIA 

és a nulladik Helen Terry-től - igaz, ez a csoportunknak szól, de itt a helye "lovely to meet you super to dance with you an honor to witness you a Joy to be with you a blessing to teach you fun to play with you delicious to eat with you a giggle to be waved good bye WOW!!! :-) keep in touch thank you found love Helen" 

  Szilvi "Nagyon köszönöm a Nia órát, istenien érzem magam, és azokat az izmaimat, amik még ma is jelentkeztek egy kis lázzal... :) Kicsit kíváncsiskodtam az oldaladra is - nagyon tetszik! Annyi infó van rajta, hogy majd` egy órát nézegettem, és még mindig nem olvastam el mindent! Egy élmény "nálad járni"! Azt hiszem, mindent sikerült bele tenned ami Te vagy, és ez átjön minden soron. Gratulálok, és szeretnék tőled sokat tanulni! :)" 

  Petra "Minden napra NIA-t! :)" Andi "Nem tudom abbahagyni a nevetést!" Judit "Nekem ilyen jó még sose volt. Nem tudom eddig hol voltam.. Ritkán érzem azt, hogy szeretem magam, de ezen az órán teljesen felszabadultam, imádtam a mozgást, a zenét, a trénert... kicsit boszorkányos, kicsit földanyaszeretős, kicsit pörgős, megafeszkóeldobós ....egyszerűen az az el classico fantastico érzés, amit mindig is kerestem és keresek magam körül mindenkiben és mindenben, de legfőképpen magamban." 

  Anita "A NIA gyógyszer."

NIA: a belső egyensúly felé

 

(Neuromuscular Integrative Action)

Tegnap életem harmadik Nia  óráján ráéreztem arra, amit e kilencféle mozgásformából ötvözött tánc nyújtani tud nekünk. A fizikális hatásokról most nem írok bőven, bár az sem elhanyagolható, hiszen az egész testünk friss és harmonikus lesz, fokozódik a vérkeringés, ellazulnak az izmok, melytől hajlékonyabbak leszünk, javul a tartásunk és percről-percre szebben táncolunk, élvezve a mozdulat szépségét. Mindezt úgy, hogy egy ilyen órán fantasztikus önismereti mérföldköveket élhetünk át. A kezdeti gátlások fokozatosan oldódnak, majd végül már a szememet is alig nyitom ki. Jönnek az érzések, érzelmek, gondolatok, melyek a tánc nyelvén törnek felszínre. Minden" leutánzott" lépéshez egyre inkább hozzáadódik a személyes belső lényed. Végül bár hasonló, mint az oktatóé, amit csinálsz, mégis teljesen más... Ott van a mozdulatodban minden elfojtott félelmed, meg nem élt vágyad, lappangó szomorúságod, féktelen boldogságod. És ezt hagyod! Átadod magad egy olyan erőnek, ami szintén te vagy, de más nyelven beszél. Közben pedig valaki benned mégis éberen figyel. Már nem tudod mely részed táncol és melyik figyel, de azt érzed, hogy valami áramlik, valami elindult, mintha kinyílnának benned  régen elzárt rozsdás csapok... Felszabadulsz, szemlélsz, feloldódsz. Csodálatos!

 

Saci vezetése pedig mindehhez egyszerre szelíd, de határozott, szerény és mégis gátlásoktól mentes, kirobbanó és mégsem elnyomó. Nagyon köszönöm!

Virág

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!